0

14.36: Středeční rychlovky

bio_

Bezpečnostní situace:

Ostatní:

  1. Našel jsem perfektní tabulky na wikipedii. Přehledně uvádějí, který z velkých IT hráčů kdy koupil kterou firmu, proč a někdy i za kolik! Takže můžete kouknout namátkou na GoogleAppleFacebook nebo Microsoft. Nenechte se odradit úvodními texty, ta tabulka je vždycky až níž na stránce. A pokud by vás zajímaly akvizice mezi dalšími firmami, tak tenhle dotaz dává dost dobré výsledky :-)
  2. Chromebooky dobývají trh. Že by začaly vytláčet tablety? Aktuálně koupíte šikovný chromebook od Toshiby s 13″ FullHD displayem už za 330 dolarů.
  3. Už delší dobu víme, že Apple uzavřel dohodu s IBM, aby se dostal do firemního segmentu. Viz. tyhle rychlovky, poslední bod. A co na to Google? Začínají prosakovat úplně čerstvé informace, že zahájil ze stejného důvodu jednání s HP :-)
  4. HP se podařilo zastavit propad tržeb. Držíme palce, ať to tak jde dál.
  5. Zjistili jsme, že hlavním způsobem úniku učitelských hesel ve školách bývá jejich prosté odezírání z klávesnice. Jo, studenti jsou rychlí, vždy se kolem učitele nakupí … a učitelé většinou nebývají přeborníci ani v rychlopsaní, ani ve vymýšlení „fikaných“ hesel. Další oblíbenou variantou je použití keyloggerů. V obou případech by pomohla biometrie nebo dvoufaktorová autentizace, jenže na to ve školství nebývají peníze :-(

That’s all 4 today


Všechny rychlovky

Nejčtenější příspěvky

 

Filip Zubík

Filip Zubík