0

APPLE opět ukázal, že je tím, kdo přemýšlí a kdo dokáže překvapit!

Včera večer začala tradičně netrpělivě očekávaná vývojářská konference Applu. Právě na této konferenci Apple vždy představuje novinky. A co představil tentokrát?

Byl to očekávaný nový iPhone? Nebo snad chytré brýle? Možná snad chytré hodinky?

Pokud jste, tak jako dav „applistů“ po celém světě, očekávali výše uvedené, tak jste úplně vedle.

Apple představil nové verze operačních systémů pro všechna svá zařízení. Tedy nový IOS8 pro iPhony a iPady a OS X Yosemite pro stolní počítače. Novými prvky v těchto systémech jsou především tyto:

  • Vylepšené, přehlednější a ještě jednodušeji použitelná rozhraní. Systémy pro mobilní zařízení a stolní počítače mají zase o velký kus jednotnější ovládání i vzhled.
  • Nové funkce, které umožňují naprosto nevídanou spolupráci mezi jednotlivými zařízeními i uživateli. Jak je u Applu zvykem, vše je na první pohled pochopitelné a přímočaré a… a prostě funguje.
  • Nové funkce pro sdílení údajů zdravotních a fittness aplikací.

To přece není žádná revoluce, říkáte si určitě zklamaně. Ale já si myslím, že to revoluce je. A to revoluce v myšlení. Zatímco ostatní výrobci se snaží neustále přicházet na trh s novými modely zařízení, která mají lepší hardwarové parametry, jde na to Apple opravdu revolučně. A já jsem nadšený, že to konečně někdo tahle udělal. Apple se totiž snaží použitelnost i využitelnost stávajících přístrojů dotáhnout k dokonalosti. K takové dokonalosti, aby kdokoli i bez technických znalostí a dokonce i bez pomoci erudovaného kamaráda, dokázal využívat všech kouzelných možností moderní techniky. Aby nám technika opravdu sloužila, dělala nám radost a dodávala našim životům nový rozměr. Apple nám nenabízí lacinou techniku a služby zadarmo ve snaze infiltrovat se do našich životů, ukrást nám naše osobní informace a tyto využít pro cílení reklamy. Apple si nechá dobře zaplatit za to, že nám nabídne špičkovou techniku s absolutně propracovaným a přitom průzračně jednoduchým způsobem používání. To mi přijde fér – tohle není zajíc v pytli, to je špičková technika v balení pro normální lidi.

Přehled novinek přímo od Applu  je pro tady pro IOS8 a tady pro OS X.

Jasně, u Applu můžete vždy brblat nad cenou – ale je to něco za něco. Je to jako Renault a Audi. Rozdíl není ve výkonu, rozdíl je v dokonalosti, dotaženosti a každodenní použitelnosti. A taky v RADOSTI Z POUŽÍVÁNÍ.

P.S. Pokud byste mě chtěli vinit ze slepé náklonnosti k Applu a neznalosti ostatních systémů, pak vězte, že sám rutinně používám i ostatní systémy a fakt vím, o čem mluvím :-)


Další články na téma Apple

Nejčtenější příspěvky

 

Filip Zubík

Filip Zubík