0

Microsoft Office Mix a pokrok ve školství

Technologická revoluce se týká i školství. Společnost Microsoft spustila službu Office Mix, která nabízí revoluční způsob sdílení prezentací a online lekcí. Služba je tedy ideálním řešením pro školy, které využívají sadu Office 2013 nebo Office 365. Pedagogové můžou s pomocí Office Mix sdílet prezentace a učební materiály se svými studenty tak, že jim pošlou odkazy na zhlédnutí. Od toho se samozřejmě odvíjí i další funkce a Office Mix tak umožní autorům prezentací vidět, kdo jejich prezentace zhlédnul a kdo ne.

Sdílení jednotlivých prezentací bude fungovat na principu speciální URL adresy nebo kódu, který musí divák zadat do okna při přihlášení se do služby. Nemusí přitom zadat ani svoje heslo, po zadání e-mailu se přihlašovací okno automaticky přesměruje na stránku, která vás požádá o zadání nickname a gift kódu, který vám byl přidělený. Samotná služba je momentálně k dispozici jen jako Preview, a tak pracuje na principu invite-only. Můžete se přihlásit a zaslat Microsoftu žádost na získání přístupu k Office Mix a dokonce ho můžete požádat o přístup k 180-denní trial verzi PowerPointu, pokud nemáte zakoupenou licenci.

Lidé, kteří chtějí vytvářet prezentace a sdílet je prostřednictvím služby Office Mix, získají od Microsoftu softwarovou sadu, která umožní nahrávat audio a video, vkládat interaktivní prvky do prezentace (kvízy a cvičení) a dokonce umožní i psaní rukou. Nebude chybět ani software pro nahrávání obrazovky počítače. Když je uživatel připravený vytvořit svoji prezentaci, stačí kliknout na tlačítko Create Mix, které umístí prezentaci a všechny potřebné soubory na cloud. Odtud se už jen stačí podělit se studenty a přáteli o odkaz nebo klíčovou frázi, která jim  prezentace zpřístupní.

Markéta Žilinská

Markéta Žilinská