0

75% firem špatně zálohuje svá data a mají problémy!

Dnes přinášíme dost důležitý průzkum a firmám z toho možná trošku zamravenčí v žaludku. Podle společnosti GFI Software má až 75 % českých a slovenských podniků problémy vyplývající za ztráty dat v důsledku nesprávného zálohování. Jak všichni dobře víme, ztráta důležitých dokumentů, finančních záznamů, elektronické pošty a důvěrných informací může negativně ovlivnit vztahy se zákazníky, obchodní operace a dobré jméno společnosti.

Nejvyužívanějším úložištěm zůstávají síťové disky. Na ty zálohuje svá data až 90 % firem. Lokální média jako CD, DVD média či USB paměti jsou využívány k zálohování na 49 % a pásková média využívá asi 39 % firem. Narůstá podíl českých společností, které zálohují do cloudu, tedy zálohují online. Aktuálně je takovýchto firem 12 %, to je ale v porovnání se západní Evropou nebo Spojenými státy, kde využívá online zálohování třetina firem, stále málo.

Zálohování online má mnoho výhod – především je to vysoký uživatelský komfort, rychlost při zálohování i obnově dat a oproti zálohování na síťové disky umožňuje chránit data před nejnovějšími viry typu Cryptolocker – ty zašifrují obsah pevných disků (včetně síťových) a odšifrují je až po zaplacení výkupného.

85% podniků se setkalo s tím, že využívali obnovu dat kvůli ztracenému nebo omylem smazanému souboru. 42% podniků obnovovalo smazené e-maily a až na pátém místě (12%) je kompletní obnova po havárii.

Aby vaše data nebyla nenávratně ztracena a tím ohrožen chod firmy, je důležité tomu předcházet kvalitním řešením pro zálohování, o kterém se dozvíte více na našem webu. S touto problematikou vaší firmě rádi pomůžeme. Kontaktujte nás!


Další příspěvky na téma bezpečnost

Nejčtenější příspěvky

Markéta Žilinská

Markéta Žilinská