0

Apple se chystá ovládat naše domácnosti!

Po chytrých systémech do aut přichází na řadu řešení automatizované domácnosti. Apple hodlá na konferenci WWDC představit platformu pro ovládání domácnosti iPhonem.

Pravděpodobně se bude jednat o nové jednotné komunikační rozhraní, díky němuž by mohli výrobci tvořit aplikace a vyvíjet kompatibilní zařízení pro ovládání světel, zabezpečovací techniky a vlastně jakékoliv domácí elektroniky. Podle neúplných informací to celé trochu připomíná tři roky starou iniciativu Android@Home, kterou ale Google zatím nedokázal přetavit v nějaký skutečný ekosystém. Apple může být rychlejší a kdo dřív přijde, ten dřív mele.

Android@Home má plnit funkci ovládání domácnosti od světel až po hi-fi soustavu. Inženýři z Googlu zatím přesně neví, jak by to mělo fungovat v praxi. Třeba jednou bude možné stáhnout aplikaci pro ovládání klimatizace, ta osahá nejbližší okolí, zaregistruje klimatizaci a nabídne její ztlumení.

 

GetThumbNail

S ovládáním chytré domácnosti zatím jen na papíře koketuje i Microsoft a to pomocí experimentálního operačního systému HomeOS.


Další články na téma technologie

Nejčtenější příspěvky

 

Markéta Žilinská

Markéta Žilinská